HOW TO MAKE GINGERBREAD COOKIES

GINGERBREAD COOKIES

Sastojci: 


3 šalice univerzalnog brašna 2 žlice mljevenog đumbira 2 žlice mljevenog cimeta 1 žličica sode bikarbone 1/2 žličice mljevenih klinčića 1/2 žličice soli 1-1 / 2 šalice maslaca, na sobnoj temperaturi 1 šalica smeđeg šećera 1/4 šalice meda 1 jaje

Postupak pripreme keksa:

1.) Prvih 6 sastojaka pomiješajte zajedno u jednoj posudi.

2.) Maslac koji je na sobnoj temperaturi (ako nije na sobnoj temperaturi slobodno ga stavite na nekoliko sekundi u mikrovalnu da bude mekan) miksajte sa šećerom i medom oko 2 minute da bude kremasto, nakon toga dodajte jaje i ponovno izmiksajte da se sve poveže.

3.) Dodajte sve suhe sastojke u dobivenu smjesu i nastavite mijesiti rukom. (možete dodati još malo brašna ako bi bilo previše mokro tijesto)

4.) Dobiveno tijesto zamotajte u prozirnu foliju te stavite na hlađenje minimalno na 60 minuta (ja sam ostavila još duže)

5.) Prije valjanja tijesto podijelite na nekoliko dijelova te dodatno promijesite prije valjanja po potrebi možete dodati malo brašna.

6.) Izrežite kekse kalupima.

7.) Keksi se peku na 180 stupnjeva oko 10 minuta.

GLAZURA

SASTOJCI:

1 Bjelanjak
šećer u prahu

Postupak:

Bjelanjak malo umutite pjenjačom zatim dodajte šećer u prahu (trebate dodati toliko šećera u prahu da glazura postane jako gusta)  te sve dobro umutite pjenjačom. Trebate dobiti jako gustu glazuru u protivnom će se razlijevati prilikom dekoriranja.







Primjedbe

Popularni postovi